Poslednja izmena
02.06.2010

 

 

 

 knjige  
Komentari
Šta čitate?
 
Piše:
Dobrila Martinov

02.06.2010

Šta čitam?

Nekad sam odlazeći na Sajam knjiga znala šta izdavači spremaju, s nestrpljenjem iščekivala prvi suret s najavljenim knjigama. Danas se na policama knižara i sajamskih štandova nalazi mnoštvo novih knjiga sa oznakom „svetski bestseller” a ja se prvi put srećem s imenom pisca. Vodiči su mi postali prijatelji koji čitaju, bibliotekarke koje još uvek posvećeno rade svoj posao i slučaj. I u drugim domenima umetnosti ja sam tragalac, zahvalna kad posle dugog lutanja budem nagradjena doživljajem.

Upravo čitam knjigu španskog pisca Karlosa Ruisa Safona Senka vetra.

Nisam je dočitala, pa ne mogu da dam svoj konačni sud, ali uživam čitajući je. Safon je rodjeni pripovedač, romanopisac. Kao i kod drugih vrednih pisaca, veliko je zadovoljstvo prepustiti se njegovj mašti koja nas vodi neočekivanim putevima. Radnja romana se dešava u Barseloni, u kojoj je pisac i rodjen. Likovi ove knjige su vodjeni ne ljubavlju, nego strašću prema knjigama. Svi zapleti, ličnosti i njihovi odnosi vezani su za knjige, koje takodje imaju svoj nezavisni život, sudbinu. Ako se spremate na putovanje, ponesti ovu knjigu. Ako ne, ipak je čitajte – ima li veće avanture, nego putovati tudjim snovima.

CARLOS RUIZ ZAFÓN je autor šest romana uključujući i ovaj, za koji kažu da je najčitanija knjiga u Španiji posle Don Kihota. Dobitnik je značajnih priznanja. Njegove knjige su prevedene na 35 jezika.

Reč autora:
Carlos Ruiz Zafon

 
Why I Write?

Authors are often asked why they do what they do. This is what I do. This is what I am.

I am in the business of storytelling. I always have been, always will be. It is what I've been doing since I was a kid. Telling stories, making up tales, bringing life to characters, devising plots, visualizing scenes and staging sequences of events, images, words and sounds that tell a story. All in exchange for a penny, a smile or a tear, and a little of your time and attention.

I am happy I survived, and I am happy we met along the way.

 

Još
 

 


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar

 

Vrh strane

 

ULICE MZL
STATISTIKA MZ "LIMAN"

 

GRAD

Organizacija Grada Novog Sada

Gradske četvrti
Novog Sada

Javna preduzeća
čiji je osnivač skupština grada

Mesne zajednice
Novog Sada

 

LIMAN

 

Šta zanči reč liman?
Znate li šta znači reč liman?

LIMAN KROZ ISTORIJU
Sve je počelo 1764. sa Velikim limanom...

LIMANI - gradske četvrti Novog Sada
Koliko ima limana u Novom Sadu? Četiri. A znate li gde je koji?