Poslednja izmena
11.05.2010

 

 

 

 MZ  
Komentari
Limanske novine - reakcije
Krenula je distribucija novina
 

11.05.2010

Distribucija Limanskih novina je krenula 11. maja i istog dana je stigla i prva reakcija:

Veća slika

Postovani čelnici Mesne zajednice,

Danas sam dobio prvi broj Limanskih novina i za početak mislim da su sasvim dobro glasilo. Čestitam vam na trudu i želji da nas informišete o radu i životu u našoj mesnoj zajednici sa ciljem da postignemo bolji kvalitet življenja. Nadam se da će i građani prihvatiti ovaj način saradnje i dati svoj pun doprinos tome.

U prvom broju Limanskih novina, između ostalog, spomenuli ste problem parkinga, što me jako raduje i na čijem rešenju sam već pokretao neku inicijativu. Mislim da dobrom analizom problema i stručnim angažovanjem ovaj problem može da se reši ne kvareći zelene površine ili to učiniti u minimalnom zahvatu. Za početak veliki korak bilo bi obeležavanje parking mesta a zatim legalizovanje parkiranja na asfaltnim površinama i širokim trotoarima gde je to moguće sa stanovišta bezbednosti saobraćaja.

Ovo naravno predlažem kao kompromisno i privremeno rešenje do iznalaženja konačnog rešenja. Npr: živim u zgradi u ulici Drage Spasić 13 ispred koje postoji velika betonska površina i gde smo parkirali vozila unazad 30 godina bez problema. Ove godine su u par navrata pravljenje racije i vozila odnosena paukom, što sada nije mali izdatak (pola plate ili penzije). Ukoliko bi ta površina dobila legalitet to bi nam već bila velika pomoć.

Kada uveče oko 22.00 časa odem autom da dovezem unuke sa sportskih treninga, po povratku nemam gde da parkiram vozilo, ne zbog vozila kupača na Štrandu nego zbog objektivnog pomanjkanja parking mesta. Ranije smo parkirali vozila ispred garaža u Veljka Petrovića ulici ne ometajući izlaske iz garaža, ali nas je racija Parking servisa nepotrebno rasterala. Uzgred ta zgrada je pre par godina nadzidana bez obezbeđenja novih parkinga.

U ime mojih komšija upućujem vam vapaj za pomoć i veliku zahvalnost za angažovanje na rešenju ovog problema.

Još jednom vam čestitam izlazak prvog broja naših Limanskih novina, pozdravljam predsednika Marka Vojnovića i želim vam mnogo uspeha u radu.

S poštovanjem,
Biser Radusinović
 

 

Još
Limanske novine broj 1

 


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar

 

Vrh strane

 

ULICE MZL
STATISTIKA MZ "LIMAN"

 

GRAD

Organizacija Grada Novog Sada

Gradske četvrti
Novog Sada

Javna preduzeća
čiji je osnivač skupština grada

Mesne zajednice
Novog Sada

 

LIMAN

 

Šta zanči reč liman?
Znate li šta znači reč liman?

LIMAN KROZ ISTORIJU
Sve je počelo 1764. sa Velikim limanom...

LIMANI - gradske četvrti Novog Sada
Koliko ima limana u Novom Sadu? Četiri. A znate li gde je koji?