Poslednja izmena
11.08.2014

 

 

 

 MZL u akciji  
Komentari
Konačno očišćen prostor za kontejnere u M. Grgurove!
 

11.08.2014.

Prostor za kontejnere na početku ulice Mike Grgurove, koji je prethodnih dana sve više dobijao razmere lokalne deponije smeća, konačno je očišćen!


O ovom problemu smo dva puta pisali tokom protekle nedelje, a MZL se i posebnom molbom, putem i-mejla, obratili "Čistoći" da uredi pomenuti prostor. Uz to, predsednik Saveta MZL, Milorad Reljić, je i telefonom kod "Čistoće" urgirao da se očisti ovo ruglo, a juče je portal 021, na osnovu našeg prvog članka objavio svoj prilog "Divlje deponije cvetaju, Liman 1 u smeću". Sve to konačno je urodilo plodom i od jutros ovaj prostor je čist:

K-4.jpg (207815 bytes)

K-3.jpg (168351 bytes)

K-2.jpg (174882 bytes)

Kliknite na fotografije

 

 

Zahvaljujemo se JKP "Čistoći" što je poslušao glas naroda! Ovako je mnogo lepše i prijatnije.

ALI! Ali problem i dalje nije rešen. Pitanje je dana kada će ovaj ograđeni prostor za kontejnere ponovo početi da se puni smećem. Nije jasno zašto radnici "Čistoće" ne stavljaju kontejnere u porstor koji je i sazidan za tu namenu, već nekih šest ili sedam metara dalje, iza ukrasnog žbunja. Verovatno je ovako radnicima lakše, pogotovo što su točkovi kontejnera najčešće oštećeni pa ne mogu da se odguraju do njihovog mesta. Imamo razumevanje za taj problem, ali na "Čistoći" je da ga reši. Građani će spontano ponovo početi da bacaju svoje smeće u ograđen prostor. Oni će se s pravom pitati čemu taj prostro služi, ako ne za smeštanje kontejnera. Pa izgradnja tog prostora je koštalo ovaj grad nekih novaca!

Sem toga, isti problem postoji i pedsetak metara dalje, takođe u ulici Milke Grgurove. I tu postoji ograđen prostor za kontejnere, ali i on je prazan, jer se kontejneri postavljaju tik uz njega. Tu se radnici "Čistoće" ne mogu pravdati da im je taj prostor daleko od kamiona za odvoz smeća. Evo slike:

K2-1.jpg (200011 bytes)

Zbilja, jesmo li bacili pare zidajući prostor za kontejnere?

Saša Zorkić

Još
Kontejneri: ovo nije dostojno naše MZ

Kontejneri: Dan treći


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar

 

Vrh strane

 

ULICE MZL
STATISTIKA MZ "LIMAN"

 

GRAD

Organizacija Grada Novog Sada

Gradske četvrti
Novog Sada

Javna preduzeća
čiji je osnivač skupština grada

Javno-komunalna preduzeća

Mesne zajednice
Novog Sada

 

LIMAN

 

Šta zanči reč liman?
Znate li šta znači reč liman?

LIMAN KROZ ISTORIJU
Sve je počelo 1764. sa Velikim limanom...

LIMANI - gradske četvrti Novog Sada
Koliko ima limana u Novom Sadu? Četiri. A znate li gde je koji?