Poslednja izmena
10.10.2012

 

 

 

 MZ  
Komentari

Nevaspitanje, loša organizacija ili...?

 
 

05.10.2012.

Nevaspitanje, loša organizacija, nešto sasvim treće ili sve zajedno, svejedno - ne valja. U poslovnom svetu smatra se normalnim da vam na pismo, pozdrav, molbu, zahtev, ili slično bar nešto odgovore. Mi u MZL bili bismo zadovoljni kada bi smo od komunalnog ili drugog preduzeća kome se obratimo dobili makar sasvim kratak odgovor: „Primljeno“. Lepše i kulturnije bilo bi: „Poštovani, hvala na pismu i sugestijama koje ste nam poslali“. A da i ne pominjemo kako bi lepo bilo da nam od preduća stigne još i ovo: „Odmah ćemo poslati našu ekipu da reši nastali problem“.

Međutim, takav nivo poslovnog odnosa prema strankama je retkost u našem društvu. Ima onih koji slanje odgovora smatraju besmislenim traćenjem vremena i resursa. Jednom smo čekali deset dana odgovor od nekog JP i kad on nije stigao okrenemo telefon da se raspitamo. Javila se sekretarica koja nam je uvređeno rekla:

„Pa znate li vi da nama svaki dan stiže milion pisama. Zamislite kada bi na svako od njih odgovarali!“.

Naravno da nema potrebe da zamišljamo kad znamo. Ima onih koji primaju više od tih „milion“ pisama, pa opet uredno svima odgovaraju. Takav je red.

Ali dobro, hteo sam zapravo nešto drugo da kažem. Pre tačno mesec dana, 5. septembra pisali smo „Gradskom zelenilu“. U ime građana iz Fruškogorske 45 zamolili smo da na drveću iza zgrade iseku grane koje ne samo što sasvim zaklanjaju vidik, već udaraju u prozore, deru stakla kad je vetar i ulaze u sobe kada su prozori otvoreni.

Ovo su fotografije koje su potkrepile našu molbu.

Photo-Sep-05,-12-42-14.jpg (246311 bytes) Photo-Sep-05,-12-42-24.jpg (249172 bytes) Photo-Sep-05,-12-43-26.jpg (240470 bytes)
Kliknite na fotografije da se uvećaju    

A ovo dole su fotografije od danas. Pa i nema razlike, s tim što su grane samo malo još narasle. Dobro, možda iz nekog razloga te grane nisu mogle da budu posečene, ali to ne znamo jer nikakav odgovor od Zelenila nismo dobili.

granje1.jpg (121751 bytes) granje2.jpg (125749 bytes) granje3.jpg (113357 bytes)
Kliknite na fotografije da se uvećaju    

A možda u Zelenilu čekaju da se drveće samo od sebe osuši, pa tako reše problem?

Saša Zorkić

Još
Zarasla zgrada u Fruškogorskoj 45

 


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar

 

Vrh strane

 

ULICE MZL
STATISTIKA MZ "LIMAN"

 

GRAD

Organizacija Grada Novog Sada

Gradske četvrti
Novog Sada

Javna preduzeća
čiji je osnivač skupština grada

Mesne zajednice
Novog Sada

 

LIMAN

 

Šta zanči reč liman?
Znate li šta znači reč liman?

LIMAN KROZ ISTORIJU
Sve je počelo 1764. sa Velikim limanom...

LIMANI - gradske četvrti Novog Sada
Koliko ima limana u Novom Sadu? Četiri. A znate li gde je koji?