Poslednja izmena
03.10.2012

 

 

 

 građani kažu  
Komentari
Beskrajna priča o psima lutalicama
 
 

03.10.2012.

Već smo pisali o naporima građana i MZ da se reši problem uličnih pasa, tj. pasa lutalica koji ugrožavaju bezbednost na ulicama naše MZ. Ukratko: JKP „Čistoća“ koja je zadužena za taj problem, na ulicu izlazi samo po nalogu Komunalne inspekcije. U centrali Komunalne inspekcije smo dobili broj inspektora zaduženog za pse lutalice. Na telefon se niko ne javlja ni posle beskonačne zvonjave telefona.

Sad sledi nastavak priče:


Dakle, ponovo zovem inspektora koji se ponovo ne javlja. I u tom nejavljanu on je svakako uporniji od mene već samim tim što se ne nalazi u kancelariji. Inspektori su na terenu, oni su retko kad u kancelariji. Ima tu logike, ali, pitam, ženu u dispečerskom centru „Što mi dajete telefon čoveka koji nije u kancelariji?“. Naravno, ne zna ni ona sama, ali smo se nekako nagodili te mi je dala broj telefona „nekog od šefova“. Vau!

Evo šta kaže šef:

„Inspekcija po prijavi građana redovno izdaje nalog JKP „Čistoća“. Verujte, nema ulice na Limanu za koju nismo poslali po pet, šeste naloga Čistoći da uklone pse lutalice.“.

Mi, naravno, verujemo, ali vidimo da se i posle tih naloga baš ništa ne dešava. Psi i dalje lutaju ulicama i sve ih je više. Ali šef nastavlja:

„Mi od Čistoće dobijamo povratnu informaciju po našem nalogu. Ali oni najčešće napišu da su izašli na teren, zatekli jednog psa koji je već prošao program. I tu je priča gotova. Ako i nađu nekog novog psa oni ga odnesu, sterilišu, vakcinišu, čipuju i – vrate ga na isto mesto s kog su ga pokupili. To je sve. Još uvek ne postoji azil za napuštene životinje tako da je ovo za sad jedino što možemo da uradimo.“

Na kraju, šta da vam kažemo? Samo vi javite mesnoj zajednici kada vidite nekog psa lutalicu. Mi ćemo to odmah dojaviti Komunalnoj inspekciji, koja će momentalno izdati nalog JKP „Čistoći“, a koji će istog momenta izaći na lice mesta i konstatovati da su svoj posao već odradili jer će zateći psa koji je prošao program vakcinisanja itd. Ili će ga ubaciti u program pa ga opet vratiti gde su ga zatekli.

I tako u krug.

Saša Zorkić

Još
Ulični psi, komunalci i mesna zajednica

Ulični psi

 


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar

 

Vrh strane

 

ULICE MZL
STATISTIKA MZ "LIMAN"

 

GRAD

Organizacija Grada Novog Sada

Gradske četvrti
Novog Sada

Javna preduzeća
čiji je osnivač skupština grada

Mesne zajednice
Novog Sada

 

LIMAN

 

Šta zanči reč liman?
Znate li šta znači reč liman?

LIMAN KROZ ISTORIJU
Sve je počelo 1764. sa Velikim limanom...

LIMANI - gradske četvrti Novog Sada
Koliko ima limana u Novom Sadu? Četiri. A znate li gde je koji?