Poslednja izmena
07.12.2012

 

 

 

 Građani kažu  
Komentari

DO POPRAVKE PREKO BEOGRADA

Još jedan primer bahatosti, nemara i neorganizovanosti u stilu „ovo je Srbija“!
 

05.12.2012.

Bez telefona i interneta može se, izgleda nekako ali bez javašluka i neorganizovanosti baš nikako!

Piše: Mirko Stikić

 

Pre par dana dok sam pokušavao da obavim posao vezan sa rokovima, koristeći internet u svom domu, ustanovih prekid veze. Proverom telefonskih aparata u stanu utvrdih da sam ostao bez veze sa svetom. Pošto sam redovan platiša komunalnih usluga nije dolazilo u obzir da sam isključeni pretplatnik. Dođoh do saznanja da i komšije imaju isti problem.

VKacanskog.jpg (51224 bytes)

Ulica Vladislava Kaćanskog

Pošto se u mojoj ulici Vladislava Kaćanskog upravo dovršava nova zgrada gde razni majstori svakodnevno nešto prokopavaju, prošetah da vidim da to nije uzrok prekida veza. Ispred zgrade na ulici zatekoh investitora i grupu radnika koji rovokopačem kopaju kanal za kanalizaciju. Naravno, kao što to kod nas biva, svaka služba posebno raskopava teren za svoje potrebe (cevi, kablove...) umesto da to sinhronizuju i obave istovremeno kako se u normalnom svetu radi. Iznesoh problem investitoru ali on odbi mogućnost da su telefonski kablovi presečene ispred „njegove“ zgrade. Prilazim radnicima, postavljam isto pitanje. Isti odgovor, ali u iskopanom kanalu vidim nekakve kablove. „Nismo ništa presekli“ rekoše i da je njihova obaveza da to prijave kada se desi.

Produžih do centra grada do glavne pošte u „Telekom“ da prijavim havariju.Portir me vrati sa ulaza i uputi da kvar prijavim na broj 977. Prošetah do poslovnice „Telekoma“ na Spensu gde zatekoh opštu gužvu, red od 10-15 ljudi strpljivo čeka. Kvar ipak prijavljujem na 977 gde nam službenik, očigledno iz Beograda, obećava da će javiti u Novi Sad.

U međuvremenu, dok prijava kvara iz Novog Sada ide za Beograd i iz Beograda za Novi Sad, izgubljeno je dragoceno vreme. Radnici su zatrpali rov i utabali zemlju.Tek trećeg dana i posle više urgencija i molbi stiže ekipa iz Telekoma. Kopaju na dva mesta pokušavajući da nađu presečeni kabal da bi ga premostili svojevrsnim „bajpasom“. Pada rano mrak, sav prostor ispred novogradnje je raskopan, liči na minsko polje, ali rešenja havarije nema. I četvrto jutro bez telefona, Interneta a posao čeka. Pomislih, telefon je izmišljen u IXX veku,a za mene uveliko u XXI veku, još uvek je nedostupan.Tek četvrtog dana veza je konačno uspostavljena, kakva takva.

Očigledno je jedno: bez telefona i Interneta može se, izgleda nekako ali bez javašluka i neorganizovanosti baš nikako!

 

Još
U „Kao nekad“ više nikad

 


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar

 

Vrh strane

 

ULICE MZL
STATISTIKA MZ "LIMAN"

 

GRAD

Organizacija Grada Novog Sada

Gradske četvrti
Novog Sada

Javna preduzeća
čiji je osnivač skupština grada

Javno-komunalna preduzeća

Mesne zajednice
Novog Sada

 

LIMAN

 

Šta zanči reč liman?
Znate li šta znači reč liman?

LIMAN KROZ ISTORIJU
Sve je počelo 1764. sa Velikim limanom...

LIMANI - gradske četvrti Novog Sada
Koliko ima limana u Novom Sadu? Četiri. A znate li gde je koji?