Poslednja izmena
24.10.2014

 

 

 

 Građani kažu  
U „Kao nekad“ više nikad
 
 

07.12.2012.

Pomislih i na zaštitu prava potrošača, na obavezu izdavanja fiskalnih računa... Ipak smo još uvek daleko od pravne države.

Piše: Mirko Stikić

 

kaonekad.jpg (104524 bytes)Pre izvesnog vremena u našem komšiluku umesto dotadašnje neuspele kineske radnje kraj marketa „Roda“ u Fruškogorskoj ulici osvanula je nova pekara. Ima romantičan naziv „Kao nekad“. Lepo uređena sa starinskim enterijerom privlačila je pažnju raznovrsnim pekarskim asortimanom, mada ne baš popularnim cenama. S vremenom moji ukućani a posebno supruga stekli su naviku konzumiranja tzv „manastirskog“ hleba koji sam kao dežurni nabavljač redovno kupovao u ovoj pekari po ceni od 79 dinara za hleb od 400 grama. Pri tome najčešće za ovaj, ne baš jeftin hleb, nisam dobijao fiskalni račun (šta to beše PDV i punjenje budžeta?). I tako sve do pre nekih mesec i nešto kada sam pokušao da na molbu bolesne supruge kupim omiljeni joj „manastirski“.

Bilo je oko 7 30 ujutru (radnja radi od 6). Na pruženu novčanicu od 1.000 din. prodavačica me preseče rečima „nemate sitno“i vrati hleb na policu. Na moj upit kako ona nema sitno kad joj iz otvorene fioke viri gomila složenih novčanica raznih apoena odgovorila je neumoljivo: „pa to mi treba za posao“! Pa zar prodaja hleba za moj novac nije posao, zar ja nisam mušterija i to stalna, upitao sam se razočarano izlazeći iz pekare praznih ruku. Osećao sam se kao potrošač drugog reda. Pomislih i na zaštitu prava potrošača, na obavezu izdavanja fiskalnih računa... Ipak smo još uvek daleko od pravne države.

Koja razlika u pristupu potrošačima u odnosu na ljubaznu prodavačicu iz „Hlebove“ prodavnice na početku ulice Drage Spasić koja i kad nemate sitno, uz osmeh kaže: „ništa komšija, donećete sutra“ i ne odbije mušteriju od koje uostalom živi a uvek izdaju fiskalni račun.

Uglavnom tog dana uz negodovanje bolesne supruge koju ostaviše bez omiljenog hleba, donesoh odluku: u „kao nekad“više nikad!

Komentari

07.12.2012.

U svim njihovim pekarama prodavacice imaju prljave ruke i crno ispod noktiju. Diraju hleb rukama sa kojima diraju i novac. Proverite. Ja odavno ne idem u njihove pekare.

dana

16.03.2014.

Jako lose iskustvo sam i ja stekla.Dira peciva i hleb,pa potom prima i vraca novac.Jos sto je gore presla se u vracanju kusura.Obratite svi paznju,rade neiskusne radnice.Usluga je na nivuo nule.Pitanje i koji je kvalitet peciva i hleba.Odakle se nabavlja brasno i ostali sastojci.

Branka

mislim da i u drugim pekarama nije nista bolje, samo sto to mozda ne vidimo, cak i u drzavnim pekarama mi se desilo da vidim kako dostavljacu ispada hleb na TROTOAR !, pa ga opusteno vrate u korpu.... mislim da je naj bolje kad se sve pravi na jednom mestu, a prodavacica je samo prodavacica, a ne i pekarka....

mikixpns
 

 

Još od istog autora
DO POPRAVKE PREKO BEOGRADA
 

 


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar

 

Vrh strane

 

ULICE MZL
STATISTIKA MZ "LIMAN"

 

GRAD

Organizacija Grada Novog Sada

Gradske četvrti
Novog Sada

Javna preduzeća
čiji je osnivač skupština grada

Javno-komunalna preduzeća

Mesne zajednice
Novog Sada

 

LIMAN

 

Šta zanči reč liman?
Znate li šta znači reč liman?

LIMAN KROZ ISTORIJU
Sve je počelo 1764. sa Velikim limanom...

LIMANI - gradske četvrti Novog Sada
Koliko ima limana u Novom Sadu? Četiri. A znate li gde je koji?