Poslednja izmena
06.11.2010

 

 

 

 GRAĐANI KAŽU  
 
Ne osećam se bezbedno
građani kažu

ODGOVOR  : Komentar

 

06.11.2010

Postovani,

ovo je divan nacin za razmenu misljenja,sugestija i jedan od nacina za resavanje problema nase male zajednice.

Ono sto me raduje je cinjenica,da je nasa MZ,osim sto je puna zelenila(cega mnogi nisu ni svesni,u odnosu na neke krajeve grada),bila ispunjena decijom grajom,sto se godinama nije moglo cuti.

Ja bih postavila pitanje bezbednosti.Da li ste obisli nasu MZ nocu?Ako to uradite,moci cete cesto da primetite na klupi pored \'Taste\' grupu mladica,koji sede na klupi(bukvalno na klupi,jer sede NA naslonu,mada ne verujem da to rade i kod kuce).Ta ista grupa stoji i kod DDOR-a.Da bi ste dosli u nasu MZ,vecinom morate proci i tim putem.Za tu grupu \'nabildovanih\' mladica se \'šuška\' da imaju obicaj da zlostavljaju mladje,koji opet zbog straha to ne prijavljuju roditeljima.I mada je to sve rekla-kazala,ja taj deo obilazim,jer je neprijatno prolaziti pored njih.

Zatim,najskoriji dogadjaj je bio da je gospodji,usred dana,neki mladic strgao lancic sa vrata.Kradja bicikala je skoro pa uobicajena pojava.

Ne osecam se bezbedno,a takvo misljenje dele i mnoge komsije.

Sto se parkiranja tice,ako obratite paznju,uvek par istih se parkira tako da zauzme po dva mesta.Malo obzirnosti prema drugima i taj problem bi bio prepolovljen.
Sto se buke tice,sa \'Stranda\' se i onako leti prozori tresu od koncerata,cija je posecenost uglavnom do 50 ljudi,tako da okolne kafice i ne cujem.

Pohvale jos jednom za sajt i zelim Vam uspesan rad.

Mariela

KOMENTAR

Poštovane komšije, Limanci,

ja sam jedan od mnogobrojnih mladih ljudi koji su polovinu svog života proveli na DDOR-u, u Krugu, u Žutim, Crvenim.. Želeo bih da iskažem krajnje nezadovoljstvo zbog optužbi za maltretiranje mlađih Limanaca, kao i za krađu. Očigledno niste upoznati sa slučajevima kada smo upravo mi, koje optužujete bili ti koji su reagovali na kriminalne radnje koje se dešavaju u komšiluku. Čak je i u novinama izašao članak o krađi tašne starijoj gospođi koja je upravo pokupila penziju. Krađa je suzbijena ne akcijom Policije, nego upravo našim priskakanjem u pomoć. A takvih slučajeva je mnogo. Takođe, ne vidim nikakvu vezu između sedenja na klupi (NA klupi) i krađe bicikala. NA klupama sede deca iz OŠ \"Jovan Popović\", jer nemaju gde drugde da idu. Jedina alternativa su im mafijaški kafići u kojima se pušta turbo orijentalna muzika. Dok npr. penzioneri imaju svoje prostorije u kojima provode slobodno vreme. Uvek me je zanimalo zašto su penzioneri u povlašćenom položaju u odnosu na omladinu. Zar ne bi jedan školarac trebao da ima iste privilegije kao i stariji sugrađanin?

Veoma mi je drago što je moguć ovakav vid komunikacije, jer samo tako možemo poboljšati kvalitet života na Limanu.

Takođe bih želeo da pohvalim redakciju Limanskih novina, čiji sam verni čitalac.

Oskar Marko

ODGOVOR

Poštovana gospođo,

S velikom pažnjom sam pročitao Vaše pismo i u potpunosti se slažem se sa Vama. U Programu aktvinosti Saveta MZ naglašeno je da je poljuljana bezbednost najkrupniji problem s kojim smo suočeni ne samo u MZ nego i u celoj zemlji. Zbog toga naša MZ traži od nadležnih organa uvođenje pozornika za područje svake MZ.

U Savetu MZ razmišljali smo čak i o nekim vidovima samoorganizovanja građana u cilju obezbeđivanja noćnog reda i mira. Ipak, rešili smo da sačekamo da sa radom krene komunalna policija koja bi, s obzirom na relativno široka ovlašćenja, možda mogla da osigura red i bezbednost na teritoriji čitavog grada.

Dotle, srdačno Vas pozdravljam

Predsednik Saveta MZ
Marko Vojnović

 


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar

 

Vrh strane

 

ULICE MZL
STATISTIKA MZ "LIMAN"

 

GRAD

Organizacija Grada Novog Sada

Gradske četvrti
Novog Sada

Javna preduzeća
čiji je osnivač skupština grada

Mesne zajednice
Novog Sada

 

LIMAN

 

Šta zanči reč liman?
Znate li šta znači reč liman?

LIMAN KROZ ISTORIJU
Sve je počelo 1764. sa Velikim limanom...

LIMANI - gradske četvrti Novog Sada
Koliko ima limana u Novom Sadu? Četiri. A znate li gde je koji?