Poslednja izmena
23.02.2015

 

 

 
 Mesna Zajednica Liman

Create Your Badge

 MZ - sastanci  
Održan sastanak predsednika skupština zgrada u MZ
 

06.02.2015.

Održan je sastanak Mesne zajednice sa predsednicima skupština zgrada.

sz10.jpg (100312 bytes)

Sinoć (5.2.2015.) u prostorijama Mesne zajednice "Liman" je održan sastanak sa predsednicima skupština zgrada Limana 1. Sastanku je prisustvovao velik broj naših sugrađana, a MZ je obezbedila i posebne goste i to: pomoćnika komandira Prve policijske stanice i predstavnike nevladine organizacije "Grupa za koncenptualnu politiku" sa Detelinare.

Na početku sastanka predsednik Saveta MZL, Milorad Reljić, je izvestio skup o onome što je MZ učinila od prethodnog sastanka sa predsednicima skupština zgrada. Tako je pokrenuta inicijativa da se na uglu Jirečekove i Fruškogorske izgradi mini pijaca za ulične prodavce, zatim je zatraženo od SBB da ukloni svoje kablove na zgradama koji više nisu u upotrebi, a samo ruže zgrade. Od ZIG-a i Gradske uprave za komunalne poslove je zatraženo da se pronađe rešenje za stavljanje u upotrebu toaleta kod sportskih igrališta i tokom zimskog perioda (oni u tom periodu ne rade iz tehničkih razloga).

Dalje je predsednik Reljić govorio o "večnim" problemima a to su: kontejneri za smeće - po njegovim saznanjima podzemni kontejneri je trebalo da budu izgrađeni još prošle godine - zatim o problemu napuštenih pasa, rekonstrukciji ulica i o nedovoljnom broju mesta za parkiranje.

Bilo je i više pitanja, ali i vrlo korisnih predloga drugih učesnika sastanka. U MZL ima slepih ulica koje bi se mogle, uz mala ulaganja, spojiti sa Fruškogorskom. To se odnosi na Strumičku i ulicu Sunčani kej. Ova poslednja je inače toliko uska da u nju ne mogu da uđu vatrogasna kola ili kola hitne pomoći a na nju izlaze velike zgrade sa brojnim stanarima. Kao problem istaknut je i prolaz autobuse kroz Jirečekovu ulicu na nedavno ustanovljenoj liniji gradskog prevoza broj 13. Ponovo je istaknuto da bi se više vozila moglo parkirati kada bi na parkinzima bila iscrtana parking mesta. Gađani su se žalili i na već pomenute napuštene pse na šta je predsednik Reljić rekao da će nastojati da na sledeći sastanak dovede direktora JKP "Zoohigijena i veterina" Aleksandra Bursaća.

Dejan Cvejanov, pomoćnik komandira Prve policijske stanice govorio je o značaju kamera za video nadzor i preporučio njihovo sturčno postavljanje. Te kamere su, kako je istakao, izuzetno korisne za rad policije jer doprinose, s jedne strane prevenciji, a s druge lakšem identifikovanju lica koja učine nezakonito delo.

Predstavnici Grupe za konceptualnu politiku su predstavili svoj bilten Stanar i upoznali prisutne sa drugim svojim aktivnostima u vezi rešavanja problema zgrada. Većinu saradnika ove nevladine organizacije čine upravo predsednici skupština zgrada tako da su im svima svi problemi zgrada ali i relevantne zakonske regulative dobro poznate.

Fotografije sa sastanka
sz2.jpg (91603 bytes)   sz5.jpg (82009 bytes)
     
sz4.jpg (85660 bytes)   sz3.jpg (142654 bytes)
     
sz1.jpg (64627 bytes)   sz7.jpg (87859 bytes)
     
sz8.jpg (81691 bytes)   sz9.jpg (103017 bytes)
     

Sve fotografije sa ovog skupa

Saša Zorkić

 

Još

Sastanak predsednika skupština zgrada u MZ - poziv za sastanak (2.2.2015.)

Održan sastanak sa predsednicima skupština zgrada (10.12.2014.)

 
Komentar
Godinama u nazad postoji ideja o probijanju Strumičke ulice. Kad neko nema ništa novo da ponudi, uhvati se stare ideje koja je potekla pre dvadeset godina od gospodina Pavkova. Kao što je svima poznato stanarima Strumičke odgovara ulica ovakva kakva jeste. Probijanje bi značilo uklanjanje mini parka ispred broja 5, uklanjanje staze do podzemnog kontejnera. Da napomenem da smo i stazu i podzemni kontejner izdejstvovali samostalno bez MZ. TAKO DA IDEJU O PROBIJANJU MOŽETE ZABORAVITI JER TU SE MI PITAMO, A MI NE DOZVOLJAVAMO.

Milan


 

 

Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar

 

Vrh strane

 

ULICE MZL
STATISTIKA MZ "LIMAN"

 

GRAD

Organizacija Grada Novog Sada

Gradske četvrti
Novog Sada

Javna preduzeća
čiji je osnivač skupština grada

Javno-komunalna preduzeća

Mesne zajednice
Novog Sada

 

LIMAN

 

Šta zanči reč liman?
Znate li šta znači reč liman?

LIMAN KROZ ISTORIJU
Sve je počelo 1764. sa Velikim limanom...

LIMANI - gradske četvrti Novog Sada
Koliko ima limana u Novom Sadu? Četiri. A znate li gde je koji?