Poslednja izmena
11.08.2015

 

 

 
 
 Mesna Zajednica Liman

Create Your Badge

 MZ  
Ponovo saobraćajna nesreća u Fruškogorskoj
 
 

10.08.2015.

krv.jpg (179789 bytes)

Odavno se građani Limana žale na suviše živ i opasan saobraćaj u Fruškogorskoj. Naročito strepe roditelji dece osnovaca koji na putu do svoje škole moraju da pređu raskrsnicu Fruškogorske, Drage Spasić i Resavske.

Fruškogorska je vrlo frekventna ulica. Njom, u pojedinim periodima prolazi bukvalno na hiljade vozila jer ona vodi do popularnog kuplišta Štrand i omiljenog šetališta na Sunčanom keju.

Zapravo i nije problem što tom ulicom prolaze brojna vozila, već što ima dosta vozača koji koriste dužinu Fruškogorske da razviju veliku brzinu pa voze prebrzo i bahato. Zbog toga se Mesna zajednica „Liman“ svojevremeno obratila Policijskoj upravi sa molbom za dostavu podataka o broju saobraćajnih nezgoda tokom perioda od 2009. do 2014. zaključno.

Odgovor stigao aprila 2014. Evo šta u njemu piše:

U ulici Fruškogorskoj od ulice Bulevara Cara Lazara do ulice Bulevar Despota Stefana (računajući i saobraćajne nezgode koje su se dogodile i na tim raskrsnicama) dogodile su se 134 saobraćajne nezgode u kojima je 9 lica zadobilo teške telesne povrede, a 40 lica lake telesne povrede.

Na raskrsnici ulica Fruškogorska, Drage Spasić i Resavske ukupno se za posmatrani period dogodilo 13 saobraćajnih nezgoda u kojma su dva lica zadobila teške telesne povrede, a pet lica lake telesne povrede.

Mesna zajednica, već i na osnovu ovih podataka, deli zabrinutost svojih sugrađana i smatra da čitava Fruškogorska, a naročito raskrsnica Fruškogorske sa Drage Spasić i Resavskom, nije bezbedna i da su posebno ugrožene najosetljivije kategorije stanovništva, a to su deca i stari ljudi.

Zbog svega iznetog, predsednik Saveta MZL, Milorad Reljić se 19. marta ove godine obratio Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve dopisom u kome, između ostalog, ističe:

Prema zvaničnim podacima Saobraćajne policijske ispostave „Istok“ Odeljenja saobraćajne policije, u periodu od pet godina (2009 – 2014) na ovoj raskrsnici se dogodilo ukupno 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila teške, a pet lake telesne povrede. To znači da se na pomenutoj raskrsnici dogode najmanje dve saobraćajne nezgode godišnje, ponekad sa teškim telesnim povredama.

U nastavku predsednik Reljić govori o vozilima čiji vozači ne poštuju ograničenje brzine i uopšte neoprezno voze, te dodaje:

Smatramo da se broj saobraćajnih nezgoda može smanjiti postavljanjem nekog od vidova usporavanja saobraćaja ispred raskrsnice Fruškogorske i Drage Spasić, odnosno Resavske, te Vas stoga molimo da što pre ovu raskrsnicu obezbedite na neki adekvatan način: postavljanjem semafora, ili bar postavljanjem usporivača.

Dakle, MZ moli da se raskrsnica na neki način učini bezbednijom za đake i ostale pešake.

Odgovor je stigao 8. maja od Službe za razvoj i upravljanje saobraćajem. U njemu se kaže da je Fruškogorska jedna od glavnih gradskih saobraćajnica kojom se pružaju i linije javnog gradskog prevoza, te da zbog toga u toj ulici nije dobro da se postavljaju „ležeći policajci“. Sem toga, dodaje se u dopisu, „ove „naprave“ stvaraju buku, doprinose povećanoj emisiji izduvnih gasova, oštećuju vozila, pa čak utiču i na smanjenje bezbednosti. Umesto njih moguće je koristiti druge metode usporavanja saobraćaja, kao što su optičke bele linije, vibracione trake ili izdignuti platoi".

Još se dodaje da prema podacima MUP PU Novi Sad, u pomenutoj raskrsnici „nema učestalih saobraćajnih nezgoda“ i da u „poslednje dve godine nema ni povređenih pešaka“.

Dopis se završava mišljenjem da „nivo bezbednosti u ovoj ulici nije umanjen i da ne bi trebalo preduzimati dodatne mere, te da zahtev MZ nije opravdan.

Danas se na ovoj raskrsnici dogodila još jedna saobraćajna nezgoda. Na pešačkom prelazu udaren je pešak. Po njega su došla kola hitne pomoći, na asfaltu je ostala njegova krv. U ovom trenutku ne znamo koliko je pešak ozbiljno povređen. Možda ga je od smrti delilo svega deset centimetara, možda malo više, možda malo manje. Ali njegov život je svakako bio ozbiljno ugrožen.

Služba za razvoj saobraćaja i upraljanje saobraćajem nam je rekla da je naš zahtev neopravdan jer, „na toj raskrsnici nema učestalih saobraćajnih nezgoda i da u „poslednje dve godine nema ni povređenih pešaka“.

Pitamo Službu za razvoj saobraćaja koliko saobraćajnih nezgoda treba da se dogodi i koliko ljudi treba da strada da bi se obezbedila ova raskrsnica?

fr2.jpg (159140 bytes)

Fotografije: M. Reljić
fr1.jpg (153827 bytes)

Saša Zorkić

Komentar
Na Temerinskom putu zbog blizine skole (OS "Dusan Radovic") postavljeni su lezeci policajci.Dakle,sigurno se moze nesto uciniti. Treba da se organizujemo i vrsimo pritisak na nadlezne.

Boba

 

 

 

 

 


Komentar?

Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Predmet:
Vaš komentar

 

Vrh strane

 

ULICE MZL
STATISTIKA MZ "LIMAN"

 

GRAD

Organizacija Grada Novog Sada

Gradske četvrti
Novog Sada

Javna preduzeća
čiji je osnivač skupština grada

Javno-komunalna preduzeća

Mesne zajednice
Novog Sada

 

LIMAN

 

Šta zanči reč liman?
Znate li šta znači reč liman?

LIMAN KROZ ISTORIJU
Sve je počelo 1764. sa Velikim limanom...

LIMANI - gradske četvrti Novog Sada
Koliko ima limana u Novom Sadu? Četiri. A znate li gde je koji?